Alles voor een leuke zomer


De zomervakantie is voor iedereen de leukste periode van het jaar. Je hoeft net te werken of naar school, het is lekker weer en iedereen is vrolijk. Veel mensen gaan op vakantie. Echter kosten vakanties, als is het met de auto in Europa of met het vliegtuig naar verder bestemmingen, meestal veel geld . Echter kan het ook in Nederland heerlijk zijn om de zomervakantie door te brengen. In deze blog geeft ik een aantal tips om jouw zomervakantie thuis een topvakantie te maken.

De tuin

Als het een goede zomer is in Nederland, kan het flink warm worden. Het is dan natuurlijk super lekker om in de zon te liggen en op een natuurlijke wijze je portie vitamine D op te nemen. Gebruik hierbij natuurlijk wel zonnebrand en blijf niet te lang in de zon, anders kan je verbranden. Het is dus verstandig om pauzes te nemen tussen het zonnen, ook om een zonnesteek te voorkomen. Een andere manier op goed af te koelen, die ook nog eens veel plezier oplevert, is het plaatsen van een zwembadje in de achtertuin. Je moet bij het plaatsen van een plastic zwembadje echter wel opletten dat de ondergrond geen scherpe objecten bevat of door verschuiving open kan schaven, anders staat je tuin onder water. Meestal is een stenen ondergrond dus niet heel geschikt hiervoor. Denk bijvoorbeeld aan een kunstgras ondergrond of een plastic zeil. Om de zwembad- en zonervaring een luxe gevoel te geven kan je vooraf fruit kopen. Partjes watermeloen uit de koelkast en water met muntblaadjes en citroenpartjes geven je bijna het gevoel alsof je je eigen luxe resort hebt.

Uitjes of weekendjes weg

Het wordt vaak vergeten, maar ook Nederland heeft zijn mooie plekken en leuke activiteiten. Naast thuis ontspannen is het natuurlijk ook leuk om dingen te doen met familie, kennissen of vrienden. Zo zou je een dagje naar het strand van Scheveningen kunnen gaan. Of kan je een dagje naar de Efteling. Daarnaast zijn er diverse nationale parken in Nederland die bijzonder mooi zijn. Zo heb je het Nationale Park de Hoge Veluwe waar in augustus de heide een mooie paarse kleur aanneemt. Daar kan je een dag wandelen zonder meer dan 20 mensen tegen te komen. Dat is dus een goede plek om echt tot rust te komen. Ook bestaat er in de omgeving van Dordrecht het Nationaal Park de Biesbosch waar je leuk kan kanoën of kajakken. Ook is het leuk om een weekendje de Waddeneilanden te verkennen.

, , , , ,

Geef een reactie