Stop de rommel op de vloer met een badwand!


Iedereen kent het wel! Lekker douchen in bad en opeens is de vloer nat. Een douchegordijn helpt vaak niet voldoende. Een natte vloer is niet alleen vervelend, maar ook gevaarlijk! Voorkom het waterballet op de vloer met een badwand! In deze blog leg ik u uit waarom een badwand de ideale oplossing is voor dit probleem, veel leesplezier!

 

Wat is een badwand precies?

Een badwand is een wand voor in de douche die op een ligbad of hoekbad wordt gemonteerd. Zo’n wand is vooral handig als het bad ook direct gebruikt wordt om in te douchen. Een douchegordijn die in het bad hangt is vaak de oplossing om water uit de douche tegen te houden. Een douchegordijn heeft alleen als nadeel dat het aan je blijft plakken als je het aanraakt. Ook is het lastiger schoon te houden: schimmel kan snel toeslaan op een douchegordijn. Een badwand is eigenlijk de permanente variant van een douchegordijn. Het is een glazen of hard-plastic wand die aan de kant van de douchekop gemonteerd wordt, en spatwater terug het bad in kets in plaats van op de badkamer vloer! Ideaal dus om de vloer droog mee te houden.

 

De verschillende soorten badwanden die verkrijgbaar zijn

Er zijn heel veel verschillende badwanden. Sommigen worden vast gemonteerd. Anderen zijn inklapbaar of draaibaar. Deze wanden zijn gemakkelijk op te bergen wanneer u de wand niet wilt gebruiken! Een van de grootste voordelen van een badwand vind ik zelf is dat het er een stuk mooier uitziet dan een douchegordijn. Er zijn zeker ook veel stijlen verkrijgbaar. Kies vooral een badwand die jij mooi vindt. De wanden zijn allemaal minimaal 140 centimeter hoog, en hebben vaak een speciale strip aan de onderkant die de aansluiting met de badkuip waterdicht maakt. De breedte is verschillend, en verschilt ook of u voor een inklapbaar model kiest of niet. Ze verschillen tussen de 70 en 120 centimeter. 

 

Waar let je op bij het aanschaffen van een badwand?

Er zijn veel verschillende dingen waar je op moet letten bij het aanschaffen van de badwand. De afmetingen van de badkuip zijn erg van belang. Zorg dat je die mee hebt en dat ze kloppen, want zo kan de badwand-verkoper u beter helpen! Een goede aansluiting is ook erg belangrijk, omdat de vloer anders alsnog nat wordt. Let dus op dat u een wand kies met die speciale strip onderaan! Zorg ook voor een bad waarin u wel kunt douchen! Sommige badkuipen zijn niet geschikt om in te staan, en doet u dat toch dan zit een ongeluk in een klein hoekje. Bedenk daarom altijd eerst of uw bad wel geschikt is om in te douchen, voordat u een badwand kiest. Tot slot kunt u van te voren nadenken over het doel van de badwand. Wilt u hem inklapbaar of niet? En hoe breed moet hij zijn? Als u op al deze dingen let, kiest u gegarandeerd de goede wand!

 

,

Geef een reactie