Beste klussen voor de kerstvakantie


Het is weer bijna zo ver, de kerstvakantie. Persoonlijk houd ik meer van de zomer maar als het om een gezellige tijd in het jaar gaat, is kerst toch wel de absolute nummer één. Maar goed, kerst duurt natuurlijk maar een paar dagen en voor Oud & Nieuw geldt hetzelfde. Wat ga je dan de rest van de tijd doen in die vakantie? Nou daar weet ik wel wat op. In deze blog vertel ik je over de activiteiten en klussen die je mooi in de kerstvakantie kan klaren, lees je mee?

De grote schoonmaak

Voor mijzelf vind ik het altijd enorm prettig om de boel in huis op te ruimen in de dagen tussen Kerst en Oud & Nieuw. Dan ga ik met een compleet opgeruimd huis het nieuwe jaar in. Alles wordt grondig schoongeboend en ieder hebbedingetje wordt onder de loep genomen, wil ik het nog hebben of kan het weg? Maar de kerstweken zijn ook perfect voor een groter project dan een schoonmaak. Je kan namelijk ook het nieuwe jaar in met een (deels) nieuw huis! Laat de verbouwingen maar beginnen, regel de schilders en ga een bouwafval container huren. Heb je mooi een excuus om ergens anders te eten met de kerst.

Pure ontspanning

Maar vakantie staat natuurlijk ook voor ontspanning en het is belangrijk dat je die ook genoeg krijgt. Zelf vind ik de koude maanden altijd perfect voor een dagje aan de sauna. Maar als het weer ernaar is, en je liever actief bezig bent, kan je ook fijn buiten wandelingen maken. Neem de familie mee op sleeptouw en geniet van een dag in de winterse natuur. Reken maar dat je moe maar voldaan terugkomt. Liever niet van huis? Dan blijf je lekker thuis, kacheltje aan, filmpje op en genieten geblazen.

Inhalen, bijwerken en feestvieren

Heb je korter kerstvakantie dan de standaard twee weken of wil je alle drukte van het nieuwe jaar vast vooruit zijn, dan kan je de dagen ook gebruiken om een beetje door te werken of om oud werk in te halen. Ik zeg bewust een beetje want ik ken mezelf en sla daar soms in door. Dan heb je helemaal geen vakantie meer, dat is niet de bedoeling! Kerst is er immers toch het meest voor de gezelligheid, de dankbaarheid en de tijd die we doorbrengen met onze dierbaren. Zolang we dat in ons achterhoofd houden, komt het wel goed de komende twee weken.

Fijne kerst!

,

Geef een reactie