Bijverdienen als band


Als je een liefde hebt voor muziek en al jarenlang een instrument speelt is het natuurlijk fantastisch als je nu en dan ook de kans krijgt om op te treden. In het begin zul je dit waarschijnlijk solo en gratis doen. Misschien ben jij de persoon die op feesten de gitaar pakt een wat speelt of je speelt bij een verjaardagsfeest van een familielid of vriend bijvoorbeeld. Maar wanneer je echt goed wordt in een bepaald instrument is de volgende stap natuurlijk om in een band te gaan spelen. Wanneer je veel contacten hebt die ook muziek spelen is het leuk om samen een kleine band te beginnen en te repeteren.

Wanneer je meer speelt met je band kun je misschien zelfs gaan besluiten om wat bij te verdienen door betaalde optredens te gaan doen. En dat is waar ik het in dit artikel over wil hebben. Hoe je als band je eerste betaalde optredens kunt krijgen. Aangezien we op deze blog het vooral over de zomermaanden hebben willen we hierop focussen.

Zomerfeesten

In de zomer zijn er natuurlijk een heleboel feesten en partijen waar bands gevraagd worden. Daardoor is het een goede periode voor bands om wat bij te verdienen. Er zijn natuurlijk verjaardagsfeesten, bruiloften en kleine muziekfestivals waar lokale bands de kans hebben om op te treden. Wanneer je op dergelijke plekken betaald wilt spelen is het als band natuurlijk belangrijk dat je vindbaar bent en ook duidelijk kan maken aan potentiële klanten wat voor muziek je speelt en wat de opties zijn.

Het is tegenwoordig erg makkelijk om een website te creëren en of goedkoop te laten maken waarop je wat over je band kunt vertellen en video’s of audiotracks kunt plaatsen die laten horen hoe je band speelt. Daarnaast is het momenteel het tijdperk van sociale media en kun je heel goed je band promoten op YouTube of Instagram. Hier kun je een publiek opbouwen en daardoor waarschijnlijk nieuwe klanten vinden.

Kosten

Wanneer je optreedt met een band is het belangrijk dat je in de vraagprijs ook rekening houdt met de kosten die je maakt. Je zult bijvoorbeeld vervoer, benzine maar ook extra’s zoals licht en effecten zelf moeten betalen. Je kunt gelukkig tegenwoordig redelijk goedkoop licht huren en op deze manier hoef je als beginnende band geen gigantische kosten maken qua investeringen. Zelfs als je niet de volgende grote wereldwijde band bent is heel goed mogelijk om geld bij te verdienen met spelen in een band wat natuurlijk fantastisch is als het je passie is.

,

Geef een reactie