De checklist om fris en fruitig naar het werk te gaan!


De zomer is alweer tot zijn einde en de meeste mensen zijn iedere dag alweer onderweg naar het werk. Met de vakantiemodus nog fris en fruitig in het achterhoofd, is het nu tijd om jezelf weer te focussen! Steek jij je handen weer uit de mouwen, mag je aan het werk op kantoor of werk je in een ander soort bedrijf? Voor iedereen is het belangrijk om in ieder geval fris en fruitig op het werk te zijn, om dit zo goed mogelijk uit te voeren. Wat is er nu belangrijk op een werkdag, waar moet je op letten en hoe zorg je ervoor dat je optimaal aan het werk kunt gaan? 

Zorg voor voldoende rust!

Energie, het is misschien wel het belangrijkste wat je nodig hebt voor een dag op het werk die zonder problemen zal verlopen. Onverwachte gebeurtenissen kun je natuurlijk niet voorkomen, maar oververmoeidheid, stress en meer kun je voorkomen door goed je rust te pakken. Ga dus op hetzelfde tijdstip, met regelmaat naar bed, zodat je in ieder geval goed uitgerust bent!

Wanneer je beschikt over voldoende rust en je genoeg slaapuren kunt maken, zul je dit merken in de werkzaamheden. Zo zijn mensen die uitgerust zijn vaak bestendig tegen bepaalde stressmomenten en onverwachte gebeurtenissen. Mensen die niet over voldoende rust beschikken, zullen minder goed om kunnen gaan met deze gebeurtenissen. Deze mensen zitten vaak al met bepaalde stress en verschijnselen van oververmoeidheid. Kortom, pak goed je rust. Hierdoor zullen de verschijnselen weg gaan, zodat je jezelf volledig kunt focussen op je werkzaamheden!

Zorg voor een goede uitstraling!

Een goede uitstraling van jezelf is de basis van een goede uitstraling van je eigen werk. Denk hierbij bijvoorbeeld wanneer je contracten opstelt, rapporten op maakt of wanneer je iets produceert. Zo is een goede uiterlijke verzorging zeer van belang. Een baan als fabrieksmedewerker of een baan op het kantoor, een verzorgde uitstraling staat netter dan wanneer je dit niet doet! Wat zouden we nog meer kunnen doen aan een goede uitstraling? De outfit!

Een juiste outfit helpt je bij een juiste uitstraling

Het is een feit dat een outfit je kunt helpen aan een betere uitstraling op het werk. Zo zul je veel meer uitstraling hebben met een net pak, dan een polo wanneer je in een zakelijk bedrijf werkt. Hugo Boss is er zowel voor zakelijke bedrijven, als voor de bedrijven die wat meer informeel zijn. Denk hier bijvoorbeeld aan zeer nette pakken, maar ook een basic t-shirts, jeans en meer!

Bij sommige bedrijven hangt je outfit zoveel af van je status binnen het bedrijf. Je kunt ervoor kiezen om hierop in te spelen, maar je zou ook wat terughoudender zijn. Kleed jezelf naar je eigen bedrijf, voor een perfecte uitstraling! Door dit te combineren met voldoende rust, ben je helemaal klaar om fris en fruitig te starten op het werk!

,

Geef een reactie