De herfst is \’hygge\’!


De zomer lijkt voor veel Nederlanders de mooiste tijd van het jaar te zijn. De temperatuur is over het algemeen heerlijk, elk weekend zijn er evenementen voor jong en oud, de terrassen zien geel van de koude biertjes en die lang geplande vakantie staat eindelijk voor de deur. Maar zodra de zomer ons vaarwel zegt, lijkt alles grauw en somber. De omschakeling van de gezellige, warme zomer naar de sombere, natte herfst is voor velen ieder jaar weer even wennen. En dat terwijl de herfst op haar eigen manier net zo gezellig en mooi kan zijn! Maar hoe dan? En wat hebben het Deense begrip 'hygge' en Waldlaufer schoenen ermee te maken? In deze blog deel ik hoe je optimaal van dit knusse herfstseizoen kunt genieten.

Een prachtige herfstwandeling voor de echte 'Waldlaufer'

Een van de mooiste dingen aan de herfst, waar iedereen het over eens is, zijn toch wel de kleuren. En een plek waar je die prachtige kleuren het beste kunt bewonderen, is natuurlijk het bos. Weer of geen weer, een zondagse herfstwandeling in het bos is niet alleen een gezellige bezigheid, het houd je ook nog eens gezond. Voor een wandeling in het bos zijn, naast een warme, regenbestendige jas, comfortabele en stevige wandelschoenen een must. Maar je wil natuurlijk wel een beetje goed voor de dag komen op de Instagram foto's van je #herfstwandeling. En niet elk paar wandelschoenen is even flateus voor je outfit. Nu heb ik het schoenenmerk Waldlaufer ontdekt. En het mooie is: Waldlaufer vertaald vanuit het Duits betekent 'bosloper'. Waldlaufer schoenen zijn gemaakt van hoogwaardig Duits en Italiaans leer, en beschikken over lichte zolen met luchtkussentjes. Hoe kort of lang je wandeling dus ook mag zijn, ze bieden gegarandeerd goede steun voor de voeten, zodat jij als ambitieuze Waldlaufer pijnloos kunt genieten. Daarnaast bieden ze verschillende designs en zien ze er oprecht modieus uit (niet onbelangrijk!). Mocht je op zoek zijn naar een nieuw paar wandelschoenen, dan kan ik Waldlaufer ten zeerste aanraden. Niet alleen voor wandelschoenen trouwens. Walflaufer heeft ook prachtige en strakke designs voor alledaagse gelegenheden.

Maak het 'hygge'

Na je boswandeling is er niets fijners dan thuis op de bank ploffen met een kop thee en je favoriete Netflix serie (vergeet niet je Waldlaufer schoenen eerst buiten goed af te kloppen). Maar het kan zich lonen als je even de tijd neemt om het gezellig in huis te maken. Onze Deense vrienden in het Hoge Noorden hebben er niet voor niets een allesomvattend begrip voor bedacht: 'hygge'. Inmiddels is bijna iedereen wereldwijd bekend met dit prachtige begrip en proberen steeds meer mensen het toe te passen in hun dagelijks leven. Iets 'hygge' maken betekent iets gezellig en knus maken. Dit kan op verschillende manieren. Doe bijvoorbeeld alle gordijnen dicht en steek de kaarsjes en/of open haard aan. Zet lekkere hapjes op tafel en maak in plaats van een kopje thee een grote pot. Pak alle dekens erbij en kruip gezellig tegen elkaar aan op de bank. Of schuif de salontafel naar voren en verplaats alle kussens en dekens naar de vloer op het tapijt! Niets is te gek. Maak het zo knus en gezellig als je wilt. Alle kleine beetjes 'hygge' maken een verschil op hoe je jouw dag ervaart. Dus waar wacht je op? Bestel snel een paar Waldlaufer schoenen, ga naar buiten, geniet van de natuur en maak er een 'hygge' herfst van!

,

Geef een reactie