De leukste corona-proof activiteiten


Nu er weer een tweede lockdown dreigt, en de maatregelen alweer versterkt zijn, word het opnieuw lastiger om een connectie te maken met de mensen om je heen. Een knuffel of schouderklopje mag niet meer, de kroegen gaan vroeg dicht, veel huizen zijn te klein om iedereen die wil te zien en toch afstand te kunnen houden. Maar juist nu alles weer hopeloos lijkt hebben we elkaar nodig; hebben we behoefte aan plezier, een connectie maken, een helpende hand of een schouder om op te huilen. Mis jij je vrienden of familie, maar weet je niet wat je kunt doen binnen de versterkte maatregelen om ze toch te kunnen zien? Lees hier de beste tips!

Organiseer een bier- of wijnproeverij

We missen het allemaal, om tot in de late uurtjes in de kroeg of buiten op een terras te zitten. Een tijdlang leek het weer mogelijk, maar niet elke bar, cafe of kroeg houdt zich voldoende aan de regels, niet iedereen houdt afstand en je bent nooit zeker van de hygiene achter de schermen. 

Om dit gevoel van samenzijn toch thuis te creeëeren is het leuk om met je vrienden een bier- of wijnproeverij te organiseren. Zo maak je er iets meer een activiteit van dan een avondje zuipen, zodat het niet uit de hand loopt en iedereen elkaar weer in de armen vliegt, hou je goed controle over welke glazen van wie zijn, én heb ne toch de tijd om even lekker bij te kletsen onder het genot van een drankje. Koop een aantal verschillende soorten wijn in, of bestel bijvoorbeeld een proefpakket van een Brouwerij, zoals het Uiltje Haarlem. Zorg voor voldoende glazen zodat iedereen meerdere soorten kan proeven. Geef iedereen een eigen tafeltje of ga op voldoende afstand zitten. Je kunt er ook een spelletje van maken, of bijvoorbeeld scores bijhouden voor alles wat je probeert en deze daarna van iedereen vergelijken. Zo geef je een groeps- en spelelement aan een biertje doen, maar zonder in de kroeg of bar gevaar te lopen. 

Synchroon film kijken

Maar niet alles wat je met vrienden doet hoeft natuurlijk al te uitgebreid te zijn. Wat je soms het meeste mist is juist naast elkaar op de bank je eigen ding doen, af en toe iets grappigs delen wat je ziet. Of bijvoorbeeld samen een film kijken, of je er nu constant doorheen praat samen of juist heel geconcentreerd kijkt. Gelukkig is dat iets wat je juist nóg beter op afstand kan doen. Zet samen dezelfde film aan en videobel ondertussen met elkaar. Net echt!


Geef een reactie