De leukste kerstactiviteiten

strandstoel

De strandstoel, parasols en opblaaszwembadjes kunnen weer de schuur in want de winter komt eraan! We bevinden ons al in de koude herfstdagen en de regenjassen zijn alweer uit de kast, maar binnenkort wordt het weer tijd om de kerstspullen van zolder af te halen. Nu kunnen de kerstdagen nogal stressvol zijn, met alle voorbereidingen die er gedaan moeten worden. Probeer daarnaast ook nog een beetje te genieten van de gezellige koude dagen. Hieronder heb ik drie van de leukste bezigheden die met kerst te maken hebben beschreven. Naast alle stress kunt u hierdoor ook nog een beetje genieten van kerst en deze sfeervolle dagen. Trek voor alle buitenactiviteiten een lekkere warme jas aan en pak een kop warme chocomel erbij.

Het huis versieren

Trek hier een hele dag voor uit want dit kan nog weleens lang duren! Kies bijvoorbeeld een zondag uit om met de kinderen een kerstboom te gaan halen en alle spullen van zolder af te halen (of uit de kelder). Maak er een gezellige dag van en om in de sfeer te komen zet altijd even alvast een kerstmuziekje op. Wanneer het hele huis weer vol staat met gezelligheid vergeet dan niet om ook rondom het huis te versieren. Denk bijvoorbeeld aan lichtjes aan de dakgoot en aan een mooie kerstkrans aan de deur.

Kerstmarkt bezoeken

In Nederland, maar ook buiten Nederland in bijvoorbeeld Duitsland of België zijn er in November en December vele kerstmarkten te vinden. Voor een dagje uit in deze maanden is dit ideaal om te gaan doen met uw vriendinnen of met familie. In Nederland zijn er vaak kerstmarkten bij kastelen, of bijvoorbeeld in Amsterdam. Op de kerstmarkt zijn diverse kraampjes te vinden. Kraampjes voor eten, drinken maar ook zelfgemaakte kerstversieringen die mensen daar willen verkopen.

Schaatsen

Bij veel kerstmarkten zijn er ook vaak schaatsbanen te vinden, waar u de hele dag lekker kunt schaatsen en kunt genieten van een warme chocomel. Ga met uw vriendinnen op pad en zoek een leuke sfeervolle schaatsbaan uit. Vaak kunt u ook nog even borrelen en er zo een hele avond van te maken. Zorg er wel voor dat u voor het schaatsen de geschikte kleding aanheeft (dus geen spijkerbroek met gaten). Doe een lekkere dikke jas aan met een goede sjaal en muts om het af te maken. Voor de veiligheid van schaatsen zijn handschoen ook heel handig een vaak ook verplicht! Dus vergeet deze niet mee te nemen.

, ,

Geef een reactie