De maakbare zomer!


Vannacht is de klok weer een uurtje achteruit gegaan: de wintertijd is officieel aangebroken. Hoewel we de afgelopen dagen gezegend zijn met heerlijk herfstweer, verlang ik ook al weer terug naar de zomer. Helaas moeten we daar nog ruim acht maanden op wachten. Maar wat dan in de tussentijd? Houd jezelf lekker voor de gek! Met deze tips lijkt het net zomer, ook al is het dat nog lang niet!

Zomer in je buik

Vraag een willekeurig iemand wat hij of zij associeert met zomer, en je zal al gauw uitkomen op een vakantieverhaal met lekker lange avonden tafelen. Eten is een belangrijk onderdeel van wat wij met zomer associëren. Gelukkig zijn veel van deze maaltijden gewoon het hele jaar door beschikbaar of te bereiden! Nodig je vrienden uit en laat ieder een lekkere tapas voorbereiden. Stop er lekker wat moeite in: draag flipflops, maak een grote schaal sangria, laat ieder zich zomers kleden (met een groot gezelschap wordt het al gauw warm in huis!), fabriceer een cocktailbar, maak ijsjes. En vergeet geen leuke Spaanse afspeellijst op te zetten. Haal die zomerse gezelligheid in huis!

Poolparty

Geen zin om thuis iets te organiseren, of wil je het groter aanpakken? Haal je bikini of gele speedo uit de kast en organiseer een poolparty! Echt niet alleen voor kinderen. Je kan voor je lokale zwembad kiezen, of zoek een zwembad op waarbij het tropische thema echt niet te missen is. Laat al je vrienden ook vooral hun favoriete intex opblaaskrokodil, duikringen, zwembandjes of ander vermaak meenemen. Eventueel ook leuk voor de kids!

Tropische filmavond

Geen energie om zo actief te zijn? Gelukkig kent de zomer ook genoeg zwoele, mellow avondjes. En ook die zijn te reproduceren. Zo kan je bijvoorbeeld een filmavondje houden, waarbij de films allemaal op warme locaties zijn opgenomen. Of ga lekker fout een avondje Ex on the Beach kijken, niks om je voor te schamen! Picture yourself in it, droom lekker weg bij de beelden van het zee, de vogels, de wasbordjes…

Tropisch luchtje

Hoe ruikt de zomer? Voor ieder zal dit verschillen. Zelf denk ik meteen aan tropisch zomer fruit, of de geur van zonnebrand. Er zijn genoeg parfumeries die zichzelf dezelfde vraag hebben gesteld. Ook zij kunnen jou een handje de koude maanden door helpen. Of misschien heb je zelf al wel een parfum die je uitsluitend voor de warme zomermaanden gebruikt. Waarom? Besprenkel jezelf met wat je favoriete zomerse luchtje en draag de zomer bij je.

Je hoeft niet te geloven wat je denkt, er zijn nog talloze andere manieren om de zomer een beetje terug te brengen!

, , , , ,

Geef een reactie