De zomer is misschien voorbij, maar buitenspelen kan altijd.


Frisse lucht en de natuur doet je natuurlijk goed. Dat weten we allemaal. En dan mag de zomer al wel voorbij zijn, maar dat is nog geen reden om binnen te blijven zitten. Met een goede jas kan je gemakkelijk naar buiten, vooral wanneer het niet regent natuurlijk. En dat geld ook voor de kinderen, trek ze een goede jas aan, goede kleren en ze kunnen zo naar buiten wanneer het niet regent. En dat vinden ze heerlijk.

Wat speelgoed wekt de creativiteit van de kinderen

De creativiteit van kinderen gaat ver, en dat merk je wanneer ze aan het spelen zijn natuurlijk. Geef ze landbouw speelgoed, denk hierbij aan Bruder speelgoed, en ze zijn de beste boeren van het land. Ze genieten hier van en laten vol trots zien wat ze allemaal doen en wat ze allemaal gemaakt hebben. Dat is natuurlijk goed want je wilt de kinderen natuurlijk laten ontwikkelingen in hun creativiteit, en wanneer ze daarbij buiten zijn is dat natuurlijk helemaal top. 

Het buitenleven naar binnen halen

Natuurlijk wanneer het regent dan kan je niemand naar buiten sturen, want dat wil je zelf ook niet. Want van regen word je niet heel vrolijk. Maar je kan altijd het speelgoed mee naar binnen nemen, dat is natuurlijk niet erg. En buiten dat een landbouwwinkel niet alleen spullen voor buiten verkoopt, kan je hier ook goed terecht voor binnenspeelgoed. Zo kan iedereen zijn creativiteit nog steeds kwijt en dit gaan ontwikkelen natuurlijk.

Hoe zorg jij voor de ontwikkeling van jouw kind?

Het is belangrijk om de ontwikkeling van jouw kindje te stimuleren, wij doen dat door hem met veel verschillende speelgoed te laten spelen. Maar hoe pak jij dat aan? Er zijn natuurlijk veel verschillende manieren voor. Sommige ouders laten hun kleine puzzelen of tekeningen maken zodat de creativiteit door behulp van kleuren en vormen gestimuleerd wordt. Dat is ook altijd een optie natuurlijk. Maar het is vooral belangrijk om jouw kleine veel frisse lucht te laten opnemen wanneer het kan. Zolang het niet regent kunnen kinderen prima nog even buiten spelen of eventueel ga met ze wandelen. Je zal misschien in eerste instantie denken dat ze het niet leuk vinden, maar zij vinden het ook heerlijk. En dan heb je gelijk twee vliegen in een klap, want ook voor jou is natuurlijk wandelen altijd goed. Dus trek er samen op uit en neem wat speelgoed mee zodat hij tussendoor ook even kan spelen.

, , ,

Geef een reactie