Dit waren de tassentrends van 2019!


Het jaar 2019 is al bijna afgelopen en 2020 komt alweer om de hoek kijken. Het afgelopen jaar zijn er weer verschillende mode items in de mode geweest. Zo ook de verschillende soorten tasjes die in het jaar 2019 onwijs populair zijn geworden. Alhoewel het jaar nog niet voorbij is, zijn er toch een aantal tassen die eruit springen. In deze blog beschrijf ik een aantal tassentrends die dit jaar onmisbaar zijn geweest!

De mini tas

Dit was misschien wel een van de meest opvallende trends van het jaar: de mini tas. Maar dan bedoel ik ook écht mini. Deze handtasjes zijn zo klein dat er misschien maar één klein voorwerp in past. Al je dagelijkse voorwerpen passen er in ieder geval niet in. Je telefoon, sleutelbos of portemonnee kan je helaas niet meenemen wanneer je de mini tas wil dragen. Toch hebben ze iets unieks dat de aandacht van vele vrouwen heeft weten te krijgen. Niét zozeer als praktische handtas, maar wél als unieke accessoire!

Tas met handvat

Handtasjes hebben normaalgesproken een handvat die je natuurlijk met je hand dient vast te houden. Daarnaast heb je schoudertasjes met een lange steel om over je schouder te hangen. Het was altijd één van de twee. Echter was het dit jaar anders. Een tas met zowel een handvat met een lange steel? Kan gewoon in 2019! Wat eerst werd gezien als een echte no-go in de modewereld werd in 2019 een trend. Steeds meer meiden droegen de tasjes met twee soorten vaten. 

Heuptasje

De heuptasjes zijn tegenwoordig niet meer weg te denken uit de modewereld. Het is de afgelopen jaren een echte trend geworden. Deze tasjes dien je als een soort riem om je heupen vastgemaakt te worden. Ook in 2019 bleven de heuptasjes een trend, máár met een iets andere wending. Ze worden in 2019 namelijk ook vooral om de nek gehangen. Waarbij de riem van het tasje onder de oksel loopt. Op deze manier valt het tasje dan ook ‘op de borst’. Dit ziet er iets stoerder uit, integendeel tot het standaard heuptasje, en wordt dan ook heel vaak door mannen gedragen. Een nieuwe trend voor beide geslachten dus!

De ronde tas

Iets totaal nieuws in de modewereld: namelijk een ronde handtas. Deze handtas wijkt af van het beeld dat we krijgen bij een gewoonlijke ‘rechthoekige’ handtas. Deze modetrend bracht ons dit jaar dus totaal iets nieuws. De tas is cirkelvormig en heeft meestal ook ronde ringen aan de bovenkant bevestigd, als handvat. Het tasje is dan misschien niet heel stabiel om het ergens op neer te leggen, maar is wel erg modieus en maakt je outfit helemaal af!

, ,

Geef een reactie