Het plaatsen van een lichtstraat en glazen schuifwand


Licht zorgt voor energie. Licht geeft ons lichaam een seintje om aan het werk te gaan. Licht vertelt ons dat het dag is en dat we weer wat moeten gaan doen. Daarom is het voor de meeste mensen slecht om in een donker huis of in een donkere kamer te leven. Wanneer je een huis koopt of huurt zitten de ramen er natuurlijk al in. Je kunt dan niet zelf bepalen op welke plekken in het huis je ramen wilt of juist niet. Toch zijn er verschillende oplossingen om er voor te zorgen dat de kamers lichter ogen, mocht je bijvoorbeeld een nogal donker huis hebben gevonden. Denk aan een lichtstraat of een glazen schuifwand.

Schuifwanden voor een veranda

Is je huis wat donker en wil je meer licht creëren? Eén van de manieren om dit te bewerkstelligen is het aanschaffen van glazen wanden. Wanneer je een veranda hebt, is het bijvoorbeeld heel fijn om daar een glazen schuifwand te hebben. In de zomer kan je makkelijk je wand open schuiven, zonder dat je gedoe hebt van een deur die klappert. Ook is de schuifwand van glas, wat uiteraard meer licht in de kamer betekent. Zeker wanneer je een mooi uitzicht hebt, is het fijn om door de schuifwand heen te kijken. Een schuifwand neemt eigenlijk geen extra ruimte in beslag. Waarschijnlijk moet op die plek toch een wand te komen staan. Dan is een glazen schuifwand naar je veranda, toch wel een goed idee.

Lichtstraten, wat ze zijn

Een lichtstraat inbouwen is ook een manier om licht in je kamer binnen te krijgen. Een lichtstraat is een soort dakje van glas. Ook dit kost je geen extra ruimte, omdat het glas in het plafond komt. Je kunt lichtstraten in verschillende maten en soorten bestellen. De prijs van de lichtstraat zal hier ook afhankelijk van zijn. Het glas is stevig genoeg tegen hagel en regen. Ook kun je er voor kiezen om een lichtstraat te maken met speciaal isolatieglas, dit kan je veel energiekosten besparen.

Waar haal je deze producten vandaan?

Er zijn verschillende sites en bedrijven waar je een lichtstraat of een schuifwand kan kopen. Je kan deze los kopen, zodat je ze zelf kan plaatsen, maar bij de meeste sites kun je ook vaak vragen om een monteur, die het werk voor je doet, of je helpt om samen de klus klaar te krijgen. Sommige sites bieden je een optie aan om zelf je glazen schuifwand of lichtstraten samen te stellen. Je kan dan zelf kiezen welk soort glas en andere grondstoffen je wilt hebben. Het advies is wel om van te voren wel goed onderzoek te doen naar de soorten glas en hout. Bij veel bedrijven kun je ook informatie vragen bij het laten zetten van een lichtstraat of glazen schuifwand.


Geef een reactie