In de zomer op kantoor, met deze tips kom je er doorheen!


De zomer komt er weer aan en dat betekent dat we de warmere dagen tegemoet gaan. Lekker van het zonnetje genieten in je achtertuin of op het terras. Toch is de zomer niet voor iedereen op bepaalde momenten even fijn. Zeker voor de mensen die op kantoor werken. Het kan namelijk erg warm zijn en dat is niet altijd even fijn. Daarom schrijven wij een blog met tips zodat jij gemakkelijk door de zomer heen komt wanneer je op kantoor werkt.

Zorg voor genoeg opfrismogelijkheden

Als het echt heel warm op kantoor wordt is het belangrijk om een paar extra maatregelen te nemen. Naast de standaard schoonmaak en hygiëne spullen zoals toiletpapier en een zeepdispenser is het misschien slim om bijvoorbeeld koude vrieselementen in te slaan zodat iedereen even verkoeling kan halen. Wat nog veel beter werkt zijn airco’s op kantoor. Hierdoor zal het gehele kantoor verkoelt worden en zal je geen last hebben van warmte (behalve op het moment wanneer je naar buiten loopt).

Lekker vroeg naar kantoor

Vogelgezang en fel zonlicht zijn vaak de middelen om vroeg uit bed te komen. Waarom sta je niet meteen op? 's Ochtends is het nog fris en aangenaam, en is het erg rustig op kantoor. Je kunt al veel werk verzetten maken voordat de drukte op kantoor toeneemt. Er is nog een groot voordeel: je bent sneller klaar! Je kunt dus nog steeds genieten van de zon op het terras of met vrienden in de tuin. Daarnaast werk je waarschijnlijk maar een paar uur tijdens het warmste gedeelte van de dag. Soms is het zelfs fijn om in de middaguren even binnen (op kantoor) te zitten met airco bijvoorbeeld.

Lekker naar buiten!

Waarom binnen lunchen als je dat ook buiten kan doen? Het feit dat je aan het werk bent, betekent natuurlijk niet dat je de hele dag binnen moet zitten. Neem daarom, om te veranderen, een lunch mee om vitamine D aan te vullen. Na je lunchpauze ben je helemaal tevreden met de prachtige airconditioning op kantoor. Daarnaast kan je dit natuurlijk ook doen als je een belgesprek hebt, je kan dan bijvoorbeeld een rondje lopen in het park vlak bij je kantoor.

Wissel je dagen af

Wordt er ineens voorspeld dat er woensdag tropische temperaturen zullen zijn? Heb je die dag geen vergadering? Kijk dan of je een goede dag op het strand kunt doorbrengen. Wissel bijvoorbeeld je werk- en vrije dag om.


Geef een reactie