Snel nog even een vakantie boeken voor de herfst

vakantie

Helaas zit een zotte zomer in Nederland er inmiddels niet meer in. Wanneer je naar buiten kijkt, dan wordt het gauw pijnlijk duidelijk dat de zomer in ons kikkerlandje allang voorbij is. Gelukkig zijn er nog genoeg andere landen waar het zonnetje nog heerlijk schijnt. Dus heb jij heimwee naar de zotte zomer? Boek dan snel nog een vakantie voor de herfst. Ook als je kinderen hebt, is dat geen probleem. De herfstvakantie staat immers voor de deur. Dat is dé ideale gelegenheid om er in het najaar even tussenuit te gaan. Uiteraard kun je dit op diverse manieren doen. Ik geef in deze blog een paar voorbeelden hoe jij eenvoudig nog even snel op vakantie kunt gaan dit najaar!

Verre oorden ontdekken

Indien het budget het toelaat, kun je de najaarsvakantie zo gek maken als je zelf maar wilt. Ik merk dat in mijn directe omgeving een groot aantal mensen rond deze tijd van het jaar de voorkeur geeft aan Amerika. Uiteraard is het ook heerlijk om juist in dit natte seizoen tropisch warme oorden te ontdekken. Denk bijvoorbeeld aan de Canarische Eilanden of een aangenaam verblijf ergens in Ibiza. Wanneer je van plan bent met het gezin een ‘verre plek’ (alles is tegenwoordig dichtbij) te ontdekken, dan raad ik je wel aan om goed te kijken naar de accommodaties. Is er bijvoorbeeld in de directe omgeving genoeg te doen? Niets is zo zonde van de vakantie als kinderen die zich kapot vervelen. 

Hemels vertoeven in Europa

Natuurlijk hoef je geen uren in het vliegtuig te zitten. Het is ook goed te doen om met de auto ergens in Europa op vakantie te gaan dit najaar. Al zou ik het vandaag niet aanraden met al die boerenprotesten. Dan is een paar uurtjes vliegen naar bijvoorbeeld Griekenland een beter idee. Ik hoor dat de temperaturen in Corfu nu erg comfortabel zijn. Wil je liever met de auto op pad? Houd dan goed de aanbiedingen van herfstvakanties in de gaten. Regelmatig zitten er leuke acties tussen. 

In eigen land even ontspannen

Ten slotte is het natuurlijk ook ontzettend fijn om simpelweg in eigen land te ontspannen. Voor een leuk weekendje weg hoef je de landsgrenzen niet te overkruisen. Ben je op zoek naar een locatie waar weinig prikkels zijn? Wil je echt volledig tot rust komen? Dan is bijvoorbeeld een paar dagen Terschelling echt iets voor jou. In de zomer is het daar weliswaar druk, maar nu in het najaar gaat alles saar wat rustiger aan toe. Een persoonlijke aanrader is Drenthe. De natuur is prachtig, de mensen zijn vriendelijk en ik heb daar ooit de lekkerste paddenstoelensoep gegeten. 

,

Geef een reactie