Sneller dan snel


Misschien heb je er weleens van gehoord: de speed pedelec. Een nieuw soort fiets die zeker meer waardering verdient dan hij nu krijgt. Waarom? Omdat de fiets enorm veel uitkomsten biedt op het gebied van milieu, levensstijl en natuurlijk het fietsen. In deze blog vertel ik je meer over deze fiets. Ben jij nog op zoek naar een nieuw stalen ros? Kijk dan niet verder maar lees hier even met me mee.

Verschil met een elektrische fiets

Allereerst is het belangrijk om te weten wat een speed pedelec is? Het is een vorm van een elektrische fiets. Het verschil zit hem in de snelheid. Met een elektrische fiets haal je de snelheid van 25 kilometer per uur maar met een pedelec haal je snelheden tot wel 45 kilometer per uur! Voor speed pedelecs gelden dan ook andere regels, zo moet de fiets bijvoorbeeld een kentekenplaat dragen en moet de bestuurder een helm op. Dit komt omdat de fiets in principe onder ‘snorfietsen’ valt.

Beter voor het milieu

De speed pedelec is echter wel goed voor het milieu wanneer je het vergelijkt met andere vervoersmiddelen die dezelfde snelheid halen. Deze lopen namelijk vaak op benzine. Een speed pedelec doet dat niet, deze heeft een oplaadbare accu. Zo ben je dus zo op de plaats van bestemming en draag je bij aan het behoud van het milieu. Daarnaast is de aanschafprijs een stuk minder als voor een auto. En ook de vaste lasten zijn lager. Een complete winsituatie dus.

Buiten én in beweging

Een speed pedelec komt ook met het voordeel van, simpelweg, fietsen. Door te fietsen ben je meer buiten en in beweging. Het is voor iedereen belangrijk om iedere dag even in beweging te zijn. Zo houd je je lichaam soepel en je spieren actief. Daarnaast doet de buitenlucht vaak wonderen voor onze gemoedstoestand. Nog voor je aan je bureau op het kantoor gaat zitten, heb je je beweging al gehad.

Voor veel inzetbaar

Want dat is het allermooiste aan deze fiets, je kan hem voor oneindig veel dingen gebruiken. Mee naar je werk, boodschappen doen en ook gewoon voor de beweging. Deze fiets maakt de drempel om te gaan fietsen naar je werk ook kleiner omdat de snelheid hoog ligt. Je doet er niet veel langer over en hoeft niet al te hard te ploeteren maar je bent toch in beweging. Dat doet goed én voelt goed, voor je hoofd, je lijf en het milieu. Dat zijn een hoop vliegen gevangen in één klap, of uh, fiets!


Geef een antwoord