Welke vloer past bij jouw huis


Een huis is zo eigen zoals jezelf bent. Een passende vloer hoort daar natuurlijk ook bij. Tegenwoordig zijn er ontzettend veel mogelijkheden om je vloer naar wens te maken. Het is soms lastig om een keuze te maken wanneer je in een bouwmarkt of woonwinkel staat. Misschien heb je nog geen keuze kunnen maken voor de wanden en je vloer moet natuurlijk hier wel bij passen. Om je een eindje op weg te helpen hebben wij een aantal woonideeën voor jou genoteerd met betrekking tot de vloer. 

Epoxy vloer

Epoxy is helemaal in. Steeds vaker maken mensen zelf ontzettend mooie meubels zoals tafels of bijzettafels voor in huis met epoxy hars. Epoxy kan niet alleen voor meubels gebruikt worden maar kan ook gegoten worden als vloer. Zo kan er een ontzettend mooie, glimmende vloer gegoten worden in verschillende kleuren. Een nadeel van epoxy is wel dat het krasgevoelig is en kan gaan scheuren. 

Laminaat

Of het nou je eerste studentenwoning wordt of je wil je vloer opnieuw doen, laminaat is altijd een goede keuze en relatief goedkoop. Laminaat is heel veelzijdig. Het wordt namelijk van verschillende houtsoorten gemaakt, kleuren en grootte. Hierdoor kun je met laminaat veel kanten op. Laminaat is in vergelijking met andere houtsoorten relatief goedkoop en daarom heel aantrekkelijk. 

Tegelvloer

Als je niet van hout houdt is het een idee om voor een tegelvloer te gaan. Tegels bieden een stevige ondergrond en zijn gemakkelijk schoon te maken. Tegels zijn er met verschillende afwerkingen en patronen. Doordat je de meeste tegels kunt snijden op maat kun je creatief aan de slag met de vloer. Je hoeft namelijk je niet te houden aan het standaard formaat en kunt zelf kiezen om een stoer patroon in de vloer te verwerken. Met tegels is het ook leuk om bijvoorbeeld af te wisselen in de tegelsoort. 

Houten vloer

Een houten vloer geeft een klassieke uitstraling. Neem bijvoorbeeld een visgraat vloer van eiken. Ontzettend mooi design voor de vloer en een kwalitatief stevig materiaal. Naast eiken is er genoeg keuze uit andere houtsoorten. Een nadeel van een houten vloer is wel dat je om de zoveel jaar de vloer opnieuw moet laten schuren en behandelen. Dit kan soms veel tijd en geld kosten omdat natuurlijk de spullen ook uit huis verplaatst moeten worden. 

PVC vloer

Een PVC vloer is ontzettend populair. Het is namelijk eenvoudig schoon te maken en vergt bijna geen onderhoud. Daarnaast zijn deze vloeren bijna niet meer van hout te onderscheiden. Hierdoor is het heel aantrekkelijk om te kiezen voor een PVC vloer. Met PVC kun je namelijk alle kanten op gaan en het is heel duurzaam omdat het over het algemeen langer mee gaat. 


Geef een antwoord